İmplant Sonrası Buz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

0
122

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant, çene kemiğinin iç kısmına yerleştirilen ve yapılan protezlere destek olması amacı ile oluşturulan yapay durumdaki diş kökleridir. Kırılmalar ya da çekilmeler sonrasında var olan eksik dişlerin yerine oluşturulan, uzun ömürlü bir kullanım sağlayan bu yapay köklerin üst kısmına yapılan hareketli ya da sabit haldeki protezler, hastanın eskisi gibi rahatlıkla çiğneyebilme, gülebilme, konuşabilme işlevlerini yerine getirir ve estetik bir görünüme sahip olunmasını sağlar.

İmplant Tedavisi Uygulanma Durumları Nelerdir?

İmplant diş tedavisi çeşidinin kişiler üzerine uygulanabilmesi için bazı durumların var olması gerekir. Bu durumları şu şekilde belirtebiliriz:

  • Alt ve üst çene üzerinde hiçbir dişin var olmadığı durumlarda, kemik erimesinin aşırı olarak görüldüğü ve hastanın tam protezi kullanamaz hale geldiği durumlarda, protezin yerleştirilmiş olduğu implantların üst kısmına yerleştirilerek tutuculuk işlevinin artırılması sağlanır.
  • Kişilerin büyük azı dişlerini kaybetmeleri ile beraber arka kısım dişsiz bir şekilde sonlanıyorsa, hastalar üzerine takılabilen ve çıkartılabilen özelliğe sahip protez yerine birkaç İmplant üstüne sabit halde duran bir köprü yapılabilir.
  • Diş var olmayan uzun boşluklarda, oluşturulan köprülerin gövdelerinin uzun kalması kişiler için sorun ortaya çıkarmaktadır. Dişin olmadığı bölgelere uygulanacak olan İmplant ya da implantlar ile bu uzun köprülerin dayanıklılığı artırılabilir.

İmplant Aşamaları Nelerdir?

İmplant tedavisi yapılabilmesi için alanında uzmanlaşmış hekimlerin var olması gerekir. Bu kişilerin ağız ve çene cerrahı olarak uzmanlaşması da önemlidir. Bunun yanında, İmplant yapılabilmesi için kulak, burun ve boğaz, periodontist ve protez uzmanına da bazen ihtiyaç duyulabilmektedir. Diş İmplant aşamaları, birden fazla cerrahi işlem gerektirebileceği için işlemler üzerinde de detaya inilir. Bu işlemler sırası ile şu şekilde yapılır:

  • Diş Muayenesi: Dişe ait olan röntgenler ve 3D görünümlü fotoğraflar çekilir. Bunun sonrasında ise dişinize ya da çenenize göre bir model ortaya çıkartılır.
  • Tıbbi Geçmişe Bakılır: İmplant uygulayacak doktora, geçmişte ya da şimdi kullanılan ilaçlar hakkında bilgi verilmesi gerekir. Kronik olarak gelen bir kalp hastalığına ya da bunun gibi hastalıklara sahipseniz doktorunuzun tedaviyi uygulama şeklinde de değişiklikler olabilir.
  • Tedavinin Planlanması: Kişiye özel olarak ayarlanan bu plan, ne kadar dişe gereksinim duyulduğuna, çene yapısının nasıl olduğuna ve mevcutta olan dişlere göre ayarlanır.

Doktor tarafından ağız kontrolü yapılmalıdır. Bu kontrol için lokal anestezi, sedasyon ya da genel anestezi seçenekleri bulunur. Hekimiz hangisini uygun görürse bu şekilde bir kontrol sağlanacaktır. Bu kontrol çeşidine yönelik yapılan ameliyat öncesi yemek listesi, yine hekiminiz tarafından size verilir. Eğer uygulanacak yöntem sedasyon ya da genel anestezi yöntemi ise, operasyonun tamamlanması ile beraber bir kişinin sizi evinize bırakması gerekir. Sonrasında ise belli bir süre dinlenmeniz istenmektedir.

Diş implantlarının yapılış şekli, genel olarak birden çok aşama ile tamamlanır. Bu aşamaların sıralanışı şu şekildedir:

  • Hasar içeren dişi yerinden çıkartma
  • Eğer hasta için gerekli ise çene kemiği oluşturma (aşılama)
  • Diş implantının yerleştirilmesi
  • Kemiğin büyümesi ve olması gerektiği gibi düzelmesi
  • Köprü yerleşiminin olması
  • Yapay olarak hazırlanan dişin yerleştirilmesi

Bu süreç ve aşamalar ayarlanabilmektedir. Aşamalar içerisinde mevcut olan zaman dilimi belli bir uzunluğa sahiptir. Bu uzunluğun birçoğunu ise kemiğin büyümesi ve düzeltilmesi alır. Kişilerin durumuna bağlı olarak bu aşamaların bazıları birleştirilerek uygulanabilmektedir. Bu konuların tamamında İzmir İmplant sizlere yardımcı olacaktır.

Diş İmplantı Yapıldıktan Sonra Beslenme Açısından Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Diş implantının yapılması ile beraber kaynaşma süreci başlar. Bu kaynaşma sürecinde kişiler kendisine dikkat etmeli ve beslenme konusunda titiz davranmalıdır. İmplant tedaviniz bitti andan itibaren yediğiniz yiyeceklerin yumuşak ve o anki oda sıcaklığına uygun olması gerekir. Bunun yanında, yapılan muayeneler ile beraber doktorunuz özel olarak kullanacağınız vitamin ve mineraller de verebilmektedir. Bunlar, yapılan implantın zarar görmemesi ve başarılı bir tedavinin oluşturulması için gerekli olan durumlardır.

Doktor, kişi üzerinde yapılan tedaviye göre ne kadar uzun süre boyunca bu hassasiyete dikkat edilmesi gerektiğini bildirecektir. Bu sayede hangi yiyeceklerden kaçınılması ve ne kadar süre ile uzak kalınması gerektiğini bilen hasta kendisine zarar vermeyecek ve acısız bir tedavi sonrası aşamasına sahip olacaktır. Özellikle de yapılan dikiş işlemlerinin zarar almaması için tanecik içeren yiyeceklerden uzak durulması istenir. İmplantınızın başarılı bir şekilde tamamlanması ile beraber 2 hafta sonra balık, tavuk ve makarna gibi yiyecekleri rahatlıkla yemeye başlayabilirsiniz.

İmplant Sonrası Buz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisinin sona ermesi ile beraber kişilerin göz altlarında ve ağız bölgeleri yakınında morluklar meydana gelir. Bu meydana gelen morluklar çok büyük sorun teşkil etmese dahi, kişilerin yüzünde oluşan şişlik ve morluk bazı durumlarda rahatsız edebilmektedir. Bu gibi durumlar dahilinde kişiler buz tedavisine başvurarak morlukların, şişliklerin daha kısa sürede bitmesini sağlayabilir.

Yapılan olan tedavi ile beraber kişiler, çene bölgesi üzerine iki gün boyunca bu tedaviyi uygulayabilmektedir. Buz tedavisinin uygulanma şekli de yine bu tedavi için önemli bir unsurdur. Doğru yapılmayan bir buz tedavisi, istenen sonucu vermeyerek şişliklerin ve morlukların uzun süre boyunca yüzde kalmasına sebep olacaktır.

İmplant Sonrası Yapılan Buz Tedavisi Ne İşe Yarar?

Buz tedavisi, İmplant tedavileri sonrasında sıklıkla uygulanan tedavilerdir. Bu tedavinin uygulanma sebebi, tedavi bölgesinde meydana gelen morlukların, şişliklerin ve kızarıklıkların kısa sürede giderilmesidir. İmplant tedavisinin uygulandığı alanda oluşan oksijen eksikliği, o bölgede hücre harabiyetinin yaşanmasına neden olur.

Yapılan buz tedavisi, kan damarları üzerinde büzüşmelerin meydana gelmesini sağlar. Bu oluşan büzüşmeler sayesinde ise var olan morlukların ve şişliklerin birçoğunda azalmalar görülür.

İmplant Sonrası Buz Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yapılan İmplant tedavisi ile beraber hastaların yoğun olarak sorduğu bir diğer soru ise “İmplant sonrası buz tedavisi nasıl yapılır?” sorusudur. İmplant izmir  tedavisinin sona ermiş olduğu ilk gün 5’er dakikalık aralıklarla, ikinci gün ise 10’ar dakikalık aralarla bu tedaviyi uygulamak yeterli olacaktır.

İzmir İmplant Fiyatları

İzmir İmplant fiyatları, birçok hastanın bütçesine uygun olarak hazırlanan ekonomik fiyatlardan oluşturulur. Bu sayede diş üzerinde rahatsızlığı bulunan birçok kişi kısa sürede tedavi olabilmektedir. Ancak bu oluşum içerisinde farklı diş tipleri, çene yapıları ve diş eksiklikleri var olduğu için kişilerin tedavi öncesinde muayene olarak tedavi ücretini öğrenmesi gerekir. İmplant fiyatları, bu ve bunlar gibi daha birçok faktöre göre değişebilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here