Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

0
89

Diş sağlığı açısından gelişen teknolojik hamleler ile beraber yeni ve kaliteli uygulamalar gün yüzüne çıkmıştır. Bunlardan birisi de diş beyazlatmadır. Bembeyaz dişlere sahip olmak herkesin isteği olup bu alanda birden fazla tedavi yöntemi ve ilaç geliştirilmiştir. Fakat her ne kadar bu tip uygulamalara başvurulursa başvurulsun diş beyazlatma işleminde kalıcı bir çözüm bulunamıyor.

Dişlerin beyazlığı günlük hayatta hijyen, özgüven ve estetik görünüm sağlamaktadır. Bunun yanı sıra diş sağlığı hayatımızın önemli bir parçasıdır. Fakat fizyolojik nedenlerin dışında sigara, antibiyotik kahve ve çay tüketimi gibi iç- dış nedenlerden dolayı beyaz dişler sarı renge yerini bırakabiliyor.

Dişlerde oluşan bu renklenmeler ev ya da ofis ortamında uygulanan çeşitli tedavi yöntemi ve ilaçlarla beyazlatılabiliyor. Fakat yapılan bu uygulama kalıcı olmadığı için birçok kişi kesin ve kalıcı çözümler arıyor.

Bunlardan birisi Bleaching yöntemidir. Bu işlem daha çok diş hekimi tarafından yapılan beyazlatma işlemidir. Bu işlemde doktorlar hidrojen peroksit, karbon peroksit oksijenden oluşan bazı kimyasallar kullanmaktadır. Hastaya herhangi bir zarar vermeyen bu maddeler diş minesi üzerine sürülür. Diş minesinin rengine bağlı olarak tek ya da iki seans olarak uygulanan bu yöntemde dişin ana rengine dönmesi sağlanır.

 

Diş Beyazlığı Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatma kimyasal ve ışıkla olmak üzere iki farklı beyazlatma yöntemi tercih edilmektedir. Bu alanda kullanılan beyazlatıcı jeller çok kuvvetli olduğundan dolayı mutlaka diş hekimi tarafından uygulanmalıdır.

Kimyasal ve mavi ışıkla yapılan bu işlem genelde 15’e dakikalık 4 seans üzerinden 60 dakika sürmektedir. Lazerle uygulanan diş beyazlatma yönteminde ise her diş için 1’er dakika olmak üzere toplam 32 dakika sürmektedir. Lazerli diş beyazlatma yöntemi en etkili yöntem olmasına rağmen çoğu kişi tarafından bu yöntem önerilmemektedir.

Diş beyazlatma için jel tedavisi de uygulanmaktadır. Jel tedavisi diğer yöntemlerden daha az etkili yöntem olup uygulama sonrasında herhangi bir ağrı ve sızı hissetmezsiniz aynı zamanda bu yöntem diğerlerine göre kalıcılığı daha azdır.

Diş beyazlatma hakkında merak ettiğiniz tüm detayları İzmir Diş Beyazlatma kliniğimizde bulabilir kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz.

 

 

Beyazlatma İşlemi Sonrası Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Diş beyazlatma, dişlerin lekelerden kurtulmasına yardımcı olur. Tedavi sonrası bakım oldukça önemli olup bu alanda birçok diş macunu ve benzeri ürünler geliştirilmiştir. Beyazlatma işlemi sonrası diş bakımına dikkat etmezseniz tekrar eski halini alacaktır. Beyazlatma tedavisi sonrasında bakımınızı aksatmadan yapmak gerekir. Diş beyazlatma işlemi dişlerin üzerinde bulunan kahverengi ve siyah lekeleri yok etmektedir.

İşlem sonrasında dişlerde sızlama olması normaldir. Beyazlatma işlemi sonrası sızlama uzun sürebilir. Eğer sızlamanın şiddeti yüksek olursa diş beyazlatma İzmir kliniğimize başvurabilirsiniz. Böylelikle sızlamanın etkisi araştırılacak ve gerekli tedavi yöntemi uygulanacaktır.

TEILEN
Önceki İçerikPedodonti Nedir?
Sonraki İçerikÇocuklarda Diş Sağlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here