İmplant Çene Kemiğine Zarar Verir Mi?

0
112

Tam oturmayan protez ya da köprülere bir alternatif olan implantlar ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir. Dental implant cerrahisi, diş köklerini vida benzeri parçalarla ve hasarlı ya da eksik dişleri gerçek dişlere çok benzeyen dişlerle değiştiren bir işlemdir. İmplant tedavisine başlamadan önce hastaların aklında pek çok soru işareti olabilir. Bunlardan birisi de implant çene kemiğine zarar verir mi sorusudur. Bu yazıda konu hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

İmplant Uygulaması

İmplant tedavisi planına, implant türüne ve çene kemiğinin durumuna bağlı olarak değişebilecek implant cerrahisi başka birçok faktörü değerlendirerek uygulanır. Dişleriniz için oldukça sağlam bir destektir ve kemik iyileşmesini kısa sürede sağlar. İmplant çene kemiğinize yerleştirilir. Bu işlem sürecine başlandığında çene kemiği diş implantının yüzeyine doğru büyür ve birleşir. Birkaç ay sürebilen bu süreç, tıpkı köklerin doğal dişleriniz için yaptığı gibi, yeni yapay dişiniz için sağlam bir temel oluşturmaya yardımcı olur.

Büyümesini tamamlamış bir çene kemiğine sahip olduğunuzda, bir ya da daha fazla eksik dişiniz varsa, sağlıklı ağız dokularına sahip olmak istediğinizde ve protez kullanmak istemediğinizde implant uygulaması yaptırabilirsiniz. İmplant uygulaması sonrasında herhangi bir sorun yaşamamak için mutlaka alanında uzman bir diş hekimi seçilmelidir. Tedavinin her aşamasında beraber karar verebileceğiniz bir diş kliniği ile çalıştığınızda tüm sorunlar ortadan kalkar.

Tüm diğer diş cerrahisi ameliyatlarında olduğu gibi diş implantı ameliyatı sonrasında, tek aşamalı ya da birden fazla aşamada gerçekleştirilirse bile bazı rahatsızlıklar yaşanabilir. Bunlardan bazıları; geçici olarak diş etinin ve yüzün şişmesi, implant yerinde hafif bir ağrı, kısa süreli ve az miktarda diş eti kanamalarıdır.

Operasyonun her aşamasından sonra bölge iyileşirken yumuşak yiyecekler yemeniz gerekebilir. Kendi kendine eriyen dikişler kullanılacaktır fakat dikişler kendiliğinden erimiyorsa doktor onları almak için sizi yeniden çağırabilir.

İyi bir diş hekimi tarafından uygulanmayan, taklit implant gibi basit uygulamalarla yapılan tedavi sonrasında zamanla çene kemiği erimesi ve enfeksiyon ile karşılaşılabilir. Profesyonel bir ekiple yaptırılan implant uygulamasında herhangi bir zarar olmayacaktır.

İmplant tedavisinin başlangıcında, kapsamlı bir diş muayenesinden geçersiniz. Daha sonra tıbbi geçmişiniz gözden geçirilir. Reçeteli ve reçetesiz satılan herhangi ilaç ya da takviyeler dahil olmak üzere tüm durumlar hakkında doktorunuza bilgi vermeniz önemlidir. Ortopedik implantlarınız ya da başka kronik rahatsızlıklarınız varsa doktorunuz ameliyattan önce bunlar için bir hazırlık yapabilir. İmplant süreci en başından sonuna kadar birkaç ay sürebilir. Bu zamanın çoğu ise iyileşme ve çenedeki yeni kemiğin büyümesini beklemeye ayrılır. Özel prosedürler ve kullanılan malzemeye bağlı olarak bazı adımlar birleştirilebilir ve bu süre kısalabilir. Bu süreçte tüm zamanlamaya doğru bir şekilde uymak önemlidir.

Ameliyat sonrasında tıpkı doğal dişlerde olduğu gibi implantları da düzenli bir bakımla temiz tutmak önemlidir. Dişlerin, diş etlerinin ve metal parçaların etrafındaki köşeler ve çatlaklar nazikçe fırçalanmalıdır. Düzenli diş hekimi randevuları ile ağız ve diş sağlığınızı uzun süre koruyabilirsiniz.

Çene Kemiği Erimesi Nedir?

İmplant tedavisi uygulanırken önce dişler çekilir ve daha sonra çene kemiği, yapay diş kökleri ile uyum sağladığında protez dişler diş etine yerleştirilir. Bu işleme geç kalındığında ise çene kemiği erimesi meydana gelebilir. Bu nedenle implant tedavisi planlaması oldukça önemlidir. Özel Smyrna Dent Ağız ve Diş Sağlığı Polikinliği başarılı ve sorunsuz implant tedavileri ile gündemdedir. Tüm ağız ve diş sağlığı sorunlarınızda sizin için en uygun uygulamalar uzman hekimler ve sizin kararınızla uygulanacak, tüm süreçler başarılı yürütülecektir.

Detaylı bilgi almak için İmplant Tedavisi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here