Endosteal İmplant Nedir?

0
130

Endosteal implant, ağız içerisinde bulunan yedek dişi tutmak amacıyla çene kemiğine takılmış olan kök diş implantı türü olarak bilinmektedir. Mevcut diş implantı, genellikle diş kaybedildiği takdirde yerleştirilmektedir. Günümüzde pek çok kişi tarafından bilinmese de en çok tercih edilen implant türü olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kişiler bu tedaviyi uygulamadan önce hakkında tüm bilgilere sahip olmalı.

Genellikle bu kategori altında tercih edilen iki diş implantı bulunur. Bunlardan birisi endosteal seçeneği iken diğeri ise subperiostal olmaktadır. Endosteal, genellikle titanyumdan yapılmakta olup sıklıkla kullanılır. Küçük vida çene kemiğine yerleştirilir ardından ise yedek dişi tutabilmesi için diş etinden çıkarılır. Diğer seçenek olarak subperiostal bilinir. Bu yöntem genellikle sağlıklı bir çene kemiğine sahip olmayan kişiler de tercih edilmektedir. Çene kemiği üzerine yerleştirilir ve yedek dişi utmayı sağlar.

Endosteal İmplant İçin Uygun Musunuz?

Endosteal İmplant konusunda en doğru karar diş doktorunuz tarafından verilecektir. Eğer eksik bir iş şikayetiniz bulunuyor ise dikkat etmeniz gereken hususlar şunlar;

  • Genel sağlığınızın olması gerekir.
  • Ağız sağlığınızı yeterli olması gerekir.
  • Sağlıklı bir diş eti dokusuna sahip olmanız gerekir. Burada denilmek istenen periodontal hastalığın bulunmamasıdır.
  • Doğru bir şekilde büyümüş çene kemiği bulunması gerekir.
  • Çene üzerinde gerekli miktarda kemik bulunması gerekir.
  • Takma diş yetersizliği gibi durumlar bulunmalıdır. Tüm bu detaylar ek olarak kişiler mutlaka sigara gibi ürünlerden uzak durmalıdır.

Endosteal İmplant Uygulanmayan Kişiler İçin Alternatif Tedavi

Endosteal tedavi için doktorunuz öneride bulunmuyor ise sizlere bazı alternatif tedavi yöntemleri önerecektir.

  • Subperiostal implantlar, diğer bir alternatif olarak bilmekte olup çene kemiği üzerinde değil çene kemiğinin üstünde kullanılmaktadır.
  • Sırt genişlemesi, bahsedilen bu yöntem ile birlikte senin dizin üst kısmında yer alan küçük bir noktaya kemik grefti eklenir.
  • Kemik büyütme işlemi, uygulanan bu yöntem ile birlikte kemik katkı maddeleri kullanılarak büyümesi sağlanır veya eski haline getirilmesi amaçlanmaktadır
  • Sinüs büyüme işlemi, sinüs büyüme işlemi ya da kaldırma olarak da bilinmektedir. Bu noktada sinüs altına bir kemik eklenmesi sağlanır.

Endosteal İmplant Uygulaması

Endosteal İmplant için uygun olduğunuzda karar veren doktor doğrultusunda gerekli teşhis ve tedavi sürecine başlanır. Implant için belirlenen bölge uyuşturulması ile işlem başlar. Ağız cerrahı tarafından çene kemiğiniz açmak amacıyla diş eti kesilir. Gerekli kesme işlemi sonrasında ise kemik üzerinde delikler açılır ve endostel kemiğe yerleştirilir. İşlem sonrasında hasta üzerinde yüz ve diş etlerinde şişme, cilt ve diş eti üzerinde morarma, kanama gibi durumlar gerçekleşebilir.

Gerçekleşen işlem sonrasında iyileşme sürecinin hızlanması amacıyla uygun bir bakım yapılmalı ve ağız hijyeni talimatlarına uyulması gerekecektir. İyileşme süreci içinde oluşan ağrıya karşı doktorunuz tarafından antibiyotik ve ağrı kesici verilir. İyileşme süreci boyunca bir hafta hastanın sert gıdalardan kaçınması gerekir. Bu esnada yumuşak yiyecekler yemelidir.

Daha fazla detaylı bilgi almak için https://smyrnadent.com/implant-tedavisi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here