Dermal Dolgu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

0
102

Günümüzde pek çok insan daha genç bir görünüme tekrardan kavuşmak için pek çok estetik yönteme başvurmaktadır. Sıkça başvurulan estetik ameliyatlar genellikle burun ameliyatı, badem göz ameliyatı, göğüs ameliyatı ve kalça ameliyatı gibi işlemlerdir. Dolgu işlemi ise bunlardan farklı olarak bir ameliyat değildir ve genellikle kırışıklık, asimetrik yüz ve benzeri durumların giderilmesi için uygulanmaktadır.

Dermal dolgu uygulaması, yüzün ihtiyaç duyduğu hacim ve şekli düzeltmek ve dermal dolgu maddelerinin zaman etkisiyle oluşan kırışıklıkları düzeltmek için uygulanmaktadır. Botoks uygulaması kadar sıklıkla kullanılan bir başka kozmetik dermatolojik işlemidir.

Botoks sırasında kas ve organların hareketini kısıtlayan yoğun maddenin oluşturduğu sıkı, sağlıklı ve canlı görünüm, dolgu uygulaması sırasında derinin alt katmanlarına dolgu maddeleri enjekte edilerek sağlanır. Botoks uygulaması arasındaki en önemli fark, detoksifikasyondan elde edilen etkinin çoğu insanda benzer oranda gerçekleşmesidir ancak dermal dolgu uygulamasında kullanılan dolgu miktarı ile etki arttırılabilmektedir. Dolgu miktarının seçimi danışana bağlıdır.

Dermal Dolgu İşleminde Kullanılan Maddeler

Dermal dolgu uygulamaları için kalıcı sentetik ve geçici dolgu malzemeleri bulunurken, yağ ve doku enjeksiyonları ile de işlem yapılabilmektedir. Uzun süreli dolgu uygulamalarında daha önce kullanılan sentetik ve yarı sentetik malzemelerin vücut ile uyumsuzluğunun yanı sıra cilde aktarılan malzemelere karşı vücudun hassasiyetinden kaynaklanan reaksiyonlar meydana gelebilmektedir.

Komplikasyon oluşan veya isteğe bağlı durumlarda dolgu yapılan bölgedeki maddeler cerrahi olarak çıkarılabilir. Benzer durumların yaşanmaması için estetik çözümlerin araştırılması ve geliştirilmesi ile dolgu malzemesi olarak en uygun ve güvenilir seçenek olan “hyalüronik asit” kullanılmıştır.

Dermal Dolgu Uygulaması Nasıl Gerçekleşir

Yüz ifadelerinin (tekrarlayan kaş hareketleri, ağız hareketleri vb.) etkisinin özellikle yanak bölgesinde, burun çevresinde ve ağızda yoğunlaştığı şakak bölgesi başta olmak üzere yüzün birçok bölgesine dermal dolgu uygulanabilir. Kırışıklık çizgilerini, yüzdeki hacim ve şekil kaybını düzelterek zamanın etkilerini tersine çevirmenin yanı sıra estetik beklentilere göre dudakları belirginleştirmek ve dolgunlaştırmak için dermal dolgu uygulaması yapılır.

Hastanın beklentilerine ve doktorun talimatlarına göre hangi bölgelere uygulanacak dolgu malzemesi miktarı belirlenir. Dermal dolgu uygulamasında lokal anestezi ile ilgili bölge uyuşturulur ve dolgu maddesi ince uçlu bir iğne ile istenilen bölgeye enjekte edilir.

Dermal dolgu uygulamasının etkileri ameliyattan hemen sonra ortaya çıkar. Olumlu sonuçlar, seçilen dolgu malzemesine ve hastanın yapısal özelliklerine bağlı olarak ortalama 6 ila 10 ay sürer. Dolgunun istenilen etkisi azaldığında tekrarlanan uygulama ile sürekli işlem yoğunlaştırılır.

Dermal dolgu maddeleri kullanılırken dikkat edilmesi gereken ana noktalar güvenilir kaliteli dolgu malzemelerinin kullanılması, dolgu uygulamasını yapan kişinin uzmanlığı ve hijyenik uygulama koşullarının sağlanmasıdır. Bu nedenle uygulamanın yan etki riski en aza indirilmiştir. Yapılan işlemlerden sonra enjeksiyon bölgesinde hafif şişlik, kızarıklık ve morluk olması normaldir ve bu etkiler birkaç gün içinde kaybolur.

Daha fazla bilgi almak için https://smyrnadent.com/dermal-dolgu/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here