Bonding nedir

0
119

Bonding nedir İngilizce kelime anlamı olarak tutturma, yapıştırma olarak geçmektedir. Diş estetiği alanını kapsamaktadır. Dişinizde yer alan kusurlar, görüntü bozukluğu, kırık gibi durumlarda bonding yapılmaktadır.

Bonding hangi dişlere yapılır?

Yukarda belirttiğimiz üzere çürük dişlere, kırık eksik ve zarar görmüş dişlere uygulanmaktadır.

Bonding avantajları nelerdir?

  • Bonding uygulaması sırasında diğer dişlerde kesme, çekme, müdahale yapılmaz.
  • Bonding ayrık dişlerinden şikayetçi olanlara çözüm sunar.
  • Ön dişlerde büyüklük veya diğer dişlerin yapısal bozukluğunu giderir. Diş estetiği kazandırarak yaşınızdan büyük göstermeden gülüş konusunda da mükemmel görünüm sunar.
  • Beyaz dişlere kavuşturur, zamanla tüketilen gıdalar ve ağız sağlığına dikkat edilmemesi ile sararan dişler bonding ile beyazlayacaktır.
  • Fiyat konusu avantajlı kılar. Estetik alanına hitap ettiğinden bonding fiyatı uygun denilebilir.
  • Porselen diş yaptıracak olanlar fikir edinmesi açısından önemlidir, bonding dişinizin estetik olarak nasıl göründüğünü gösterir.

Bonding nasıl yapılır?

İşlem süresi ortalama 45 dakika sürmektedir. Bondinge başlamadan önce diş hekimi ve bonding yaptıracak olan hasta renk seçimi yapmaktadır. Diğer dişlere uyum sağlaması iyi görünüm elde edilmesi gerekmektedir. Akabinde bonding için diş yüzeyi pütürlü, pürüzlü hale getirilir, bonding tutması için özel olan malzeme dişe uygulanır. Uygulanacak olan yere kompozit yapıştırılır ve lazer methodu ile sert tabaka oluşturulur. Son müdahale ile de kırık ya da eksik olan kısma şekil verilir.

Bonding diş ağrısı yapar mı?

Sorunun cevabı için epey talep gelmektedir. Herkesin araştırdığı ağrı konusuna değinecek olursak ağrı yapmaz. Ancak bazı hallerde çürük dişlerin tedavisinde de bonding uygulanır. Bu durumda hafif ağrılı dönem oluşabilir. Uzman ve tecrübeli diş hekimlerimiz ağrının oluşmaması için tedavileri titizlikle yürütmektedir.

Smyrna Dent olarak ağız ve diş sağlığına önem vererek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tedaviler hakkında bilgi almak, randevu oluşturmak için iletişim kanallarımızı kullanabilirsiniz.

Diğer makalemiz restoratif diş tedavisi nedir başlığına göz atabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here