Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?

0
105

Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?

Kanal tedavisi, yapılma aşaması olarak birçok hasta tarafından fazlasıyla ağrılı bir süreç olarak görülür. Bu sebepten dolayı da tedavilerin ertelenme durumlarına çok fazla rastlanır. Fakat geldiğimiz bu günlerde, teknolojinin gelişmesi ile beraber kanal tedavileri de nispeten ağrısız ve de konforlu bir şekilde yapılmaktadır. Kişilerin kafasında oluşan bu genel düşünceye rağmen kanal tedavisi ağrısız bir şekilde tamamlanır. Tedavi sırasında hissedilen ağrılar ise genel olarak o bölgede yer alan enfeksiyonlardan dolayı oluşur. Kanal tedavisi, tedavinin bütünü ile hastada oluşan ağrıların son bulmasını sağlamaktır. Yapılan tedavi, tüm diş ve çene bölgesinin iğne ile uyuşturulması sonrasında başlar. Tamamlanması ise yaklaşık olarak 45 dakika, 1 saat aralığında sürer. Hastaların bu süreç içerisinde tedaviyi aksatmaları ve ertelemeleri, o bölge içerisindeki enfeksiyonun daha da artmasına sebep olur. Bu gibi durumlar sonrasında ise dişlerde ve kemiklerde kayıplar görülebilir. Kişilerin kanal tedavisini ertelememesi ve kısa sürede yaptırması gereklidir.

Kanal Tedavisi Nedir?

İzmir kanal tedavisi; bir diş üzerinde yer alan enfekte olmuş özün ya da var olan hasarın giderilmesi, dişin temizlenerek dezenfekte edilmesi ve sonrasında da dolgu ile o bölgenin kapatılması işlemidir. Diş içerisinde yer alan ve en içeride kalan pulpa, yumuşak olarak görülen bir çekirdek olarak düşünülebilir. Dişlere ait kök uçlarına kadar gelen pulpada; bağ dokuları, kan damarları ve sinirler yer alır. Bu diş herhangi bir darbe ile beraber hasar alır, çatlar ya da derin boyutlara sahip bir çürük oluşursa, var olan bakteriler bu pulpa içerisine girerek kısa sürede çoğalırlar. Bakterilerin çoğalması durumu tedavi altına alınmazsa, kısa süre içerisinde bu alan üzerinde enfeksiyonların ve de apselerin meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bu durumlar ise diş kayıplarının ve pulpanın ölümünün gerçekleşmesine sebep olur. Yaşanan bu durum ile beraber yapılacak tek tedavi dişe kanal tedavisi uygulanması ve hasarlı dişin yeniden kazandırılmasıdır.

Hangi Durumlar Dahilinde Kanal Tedavisi Uygulanır?

Derin yere sahip olan çürükler ve diş kemiği üzerinde meydana gelen çürükler, kanal tedavisinin uygulanabilmesi için oluşan sebeplerdir. Eğer diş iyileştirilemeyecek kadar kötü bir duruma sahip ise, pulpaya ait olan kısım yerinden çıkartılır ve diş korumaya alınır. Bu sebeplerden dolayı da, yapılan kanal tedavisinin en büyük avantajı dişe ait olan kemik yapısının kaybedilmemesi ve ölü hale gelen dişin yeniden kazandırılmasıdır.

Var olan durumlar ile beraber kanal tedavisine ihtiyaç duyan sorunlar şu şekildedir:

  • Boyun ve yüz üzerinde meydana gelen şişlikler
  • Sıcak ve soğuk üzerine oluşan hassasiyet durumları
  • Isırma ya da çiğneme işlemi yaparken oluşan ağrı durumları
  • Diş etleri üzerinde meydana gelen ve sivilceye benzeyen yaraların oluşması
  • Çatlak bulunan dişler
  • Diş eti üzerinde meydana gelen şişlikler
  • Yansıma yapan diş ağrısı
  • Derinliğe sahip olan diş çürükleri
  • Koyu halde bulunan diş etleri

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Hastalar üzerinde uygulanan kanal tedavisinin dört adet aşaması bulunur. Bunlar enfeksiyonun ve çürüğün tamamen temizlenmesi, diş kanalına istenen şeklin verilmesi, boş kanalların doldurulması ve dişe uygulanan yöntemler ile dişin tekrar işlevsel bir duruma getirilmesidir. Kişilerin durumlarına bağlı olarak bu tedavi bir ya da iki seans içerisinde son bulur. Kanal tedavisinde takip edilen genel süreç şu şekildedir:

  • Doktor, dişin mevcut yapısını ve enfeksiyonun var olup olmadığını görmek için detaylı bir röntgen çeker. Bu röntgen ile beraberin dişin durumu öğrenilerek kanal tedavisine ihtiyaç var mı yok mu öğrenilir.
  • Diş pulpası üzerinde büyük bir hasar var ise kanal tedavisi uygulanır.
  • Diş üzerinde meydana gelen apseler mevcutsa ve ağrıya sebep oluyorlarsa, tedavi öncesinde lokal anestezinin hastaya uygulanması gerekir.
  • Kanal tedavisinin birinci aşaması, diş içerisinde yer alan pulpa kısmının özenli bir şekilde çıkartılmasıdır. Pulpanın çıkartılması ile beraber, doktor yapılacak olan işlemin ne kadar zaman alacağına dair bir tespit yapar.
  • Dişe uygun boyutlarda bulunan aparatlar yardımı ile kök kanalları üzerinde yeniden bir şekillendirme yapılır ve temizlik işlemi uygulanır.
  • İzmir kanal tedavisi, genel olarak 45 dakikalık bir süreç içerisinde tamamlanmaktadır. İstenen prosedürler uygulandıktan sonra dişe ait iki adet daha röntgen çekilir. Doktor, tedavinin başarılı bir şekilde yapıldığını düşünüyor ise, temizlik işleminden sonra yapılan kanalların kontaminasyondan olumsuz etkilenmemesi amacı ile kalıcı türden bir materyal ile kanal içerisi doldurulur.
  • Doktorlar, kalıcı dolgu işlemine geçmeden önce yaklaşık olarak 4-5 gün boyunca dişin iyileşmesini bekleyebilmektedir. Bu gibi durumlar sırasında, diş içerisinde yer alan boşluk geçici bir dolgu yardımı ile doldurulur.
  • Sonraki randevuda ise bu geçici dolgu acısız ve ağrısız olarak çıkartılır ve yerine kalıcı dolgu uygulanır.

Kanal Tedavisi Yapılan Dişin Ömrü Ne Kadardır?

Günümüzde yapılan tedaviler ile beraber insanlar arasında “kanal tedavisi ömrü nedir?” sorusu sorulmaya başlanmıştır. Kanal tedavisi ömrü, yapılan tedavi ile bu dişin ömrünün ne kadar süre ile sağlam kalabileceğinin ömrüdür. Kanal tedavisi yapılan dişin ömrü, genel olarak kalıcıdır. Kişinin dişi üzerinde herhangi bir kırılma ya da farklı bir zarar verici durum görülmezse, kanal tedavisi ile yapılan dişte de zarara rastlanılmaz. Bunun yanında, tedavi süreçlerinin de doğru bir şekilde yapılması önem arz eder. Eğer diş hekimi doğru bir uygulama ile kanal tedavisi yapmış ise, kanal tedavisinin tekrarlanmasına gerek kalmaz. Uzun ömürlü bir kullanım ile kişilerin bu tedaviden verim alması sağlanır.

İzmir kanal tedavisi fiyatları, ekonomik bazda oluşturularak birçok kişinin bütçesine uygun halde bulunmaktadır. Kanal tedavisi İzmir, en yüksek standartlara ve en uzman hekimlere sahip bir kliniktir. Diş üzerinde meydana gelen sorunları kısa sürede tespit eder ve en uygun yöntemler ile çözümler. Bu esnada tedavi için istenen fiyatlarda da büyük bir avantaj bulunur. Hem kaliteli bir tedavi hem de uygun fiyat aralıkları ile kanal tedavisi yaptırmak istiyorsanız, diş hekimleri ile görüşerek daha detaylı bilgi almayı unutmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here