Çocuklarda Diş Teli (Ortodonti) Tedavisi Nasıl Yapılır?

0
122

Çocuklarda diş teli takma konusu, bazı durumlarda çok zor süreçler ile gerçekleşebilmektedir. Bu süreçler içerisinde bulunan çocuklar, bazen diş teli takmaya heves ederken bazı durumlarında ise kötü bir görüntüye sahip olunulacağı düşünüldüğü için takmaya karşı çıkmaktadır. Bu gibi durumlar esnasında çocuğunuzu telkin ederek onu bir hekime göstermenizde fayda vardır. Eğer yamukluklara ve çarpıklıklara sahip bir diş yapısına sahip ise, tedavi aşamalarına giriyor olması onun için en iyi yollardan birisi olacaktır.

Çocukların diş teline ihtiyaç duyma faktörleri farklı sebeplerden ortaya çıkabilir. Bu sebepler çapraşık halde bulunan dişler, dişlerin birbirleri ile çakışıyor olması ve ağız içerisinde kalabalıklaşma durumlarıdır. Bunun yanında, çocuklarda oluşan çene yapısı sorunlarında farklı sebepler de görülebilmektedir. Bunlar çocukların parmaklarını emmesi ve süt dişlerinin düşmesi gereken zamandan çok daha erken düşmesidir. Ancak şu noktada kesin olarak belirtmemiz gerekir ki, birçok durumda yaşanan diş ve çene sorunları, aileden çocuğa kalıtsal olarak geçen sorunlardır. Bu durum dahilinde ileride gelecek olan nesillerde de aynı sorunlar gelebilir. Kendinizde ya da çocuğunuzda bir diş, çene bozukluğu mevcut ise, kısa süre içerisinde muayene olmayı ve sonrasında da tedaviye başlamayı düşünmelisiniz. Aksi durumlarda ne yazık ki bozuk bir diş ve çene yapısına sahip olarak yaşamanız gerekecektir.

Çocuk diş hekimi İzmir, yapmış olduğu incelemeler sonrasında kısa süre içerisinde ne gibi bir sorunun var olduğunu tespit edecektir. Tespit edilen bu sorunla beraber çocuğunuzun bir diş teline sahip olup olmaması gerektiği de ortaya çıkacaktır. Bazı durumlarda başka tedavi yöntemleri kullanılabiliyor olsa da çene yapısı bozukluklarında genel olarak diş teli tedavisinin uygulanması gerekir. Bu sebepten dolayı da çocuğunuzu bu sürece hazırlamalı ve onu motive etmelisiniz.

Çocuklarda Diş Teli Ne Zaman Takılır?

Çocuklarda diş teli ne zaman takılır konusu, yoğun bir araştırma ve deneyim sonrasında ortaya çıkmıştır. Çocuklar için diş teli takma yaşı, en uygun olarak 11 ve 12 yaş aralıklarıdır. Bunun yanında başlanabilecek yaş aralığı daha alt seviyelerde de bulunabilir. Örneğin diş yapısının oluşum sürecinde ve yeni dişlerin çıkıyor olduğu zamanlarda doktor tarafından diş teli takılabilme isteği ortaya çıkabilir. Bu yaş aralıkları ise 7 ve 8 yaş aralıklarıdır. Bu zamanlarda takılacak olan teller çok daha erken bir önlem alınmasını ve daha güzel dişlerin ortaya çıkmasını sağlar. Hekim tarafından bu yaş aralıklarında nasıl bir tedavi uygulanacağı ve hangi yönlendirmeler ile çok daha doğru bir sürecin tamamlanacağı aktarılır. Bunun sonrasında da tedavi aşamalarına geçilerek diş teli takılır.

Çocuklarınız yaş olarak 11-12 yaş aralığını geçseler dahi diş teli tedavisi başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir. Bu süreçler içerisinde geç kaldığınızı düşünerek çocuğunuz için tedavi yaptırmayı ihmal etmeyin. Unutmayın ki diş teli için hiçbir zaman geç kalınmamıştır. Ama şu da bir gerçektir ki, bir tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı sonuçlar elde edilir. Bu durum, özellikle de çocuklar için çok önemlidir. Onların gelişim çağındayken diş teli takmaları, çok daha kısa süre içerisinde daha güzel bir diş yapısına sahip olunmasını sağlayacaktır.

Çocuklara diş teli kaç yaşında takılır sorusunun cevabını öğrendiğinize göre, sizlere diş teli sayesinde önüne geçilen bozukluklar hakkında bilgi verebiliriz. Bu bozukluklar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Çarpık ya da eğri bir şekilde ortaya çıkan dişler
  • Çene üzerinde kapanma sorunu yaşamak
  • Dişlerin sıralanma şekli istenen şekilde ve doğru değilse
  • Dişler birbirinin üzerine binecek şekilde bir yapıya sahip ise
  • Çenenin olması gerekenden çok daha ileride ya da geride olması ile
  • Alt ve üst dişler arasında istenilen temas oranı yakalanamıyor ise
  • Diş bozuklukları kaynaklı olarak dengeli vaziyette bulunan bir yüz görünüme sahip olunamıyor ise

Bu ve bunun gibi sebeplere karşı diş telleri ile önlemler alınarak tedavi edilebilmektedir. Sizler de çocuklarınız için çok daha güzel bir diş görüntüsüne sahip olmaları ve sağlam diş yapısına erişmelerini istiyorsanız, İzmir çocuk diş hekimi ile görüşebilirsiniz. Bu klinik, sizler için gerekli olan bilgilerin tamamını verecektir. Uzman hekim kadrosu ile kısa sürede muayene işlemlerini yaptırabilir ve çocuğunuz için gereken tedavi aşamalarının, ihtiyaçlarının ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

Çocuklarda Diş Teli Tedavisinin Avantajları

İzmir pedodonti kliniği, diş üzerinde bozukluklara sahip olan çocuklar için birçok tedavi yöntemi sunar. Bu tedavi yöntemleri ise çocuklar için mükemmel avantajlar barındırır. Özellikle de gelişim çağına sahip olan çocuklarda bu tedavi yöntemi uygulandığında mükemmel bir çene yapısına erişilmesi sağlanmaktadır. Takılan diş telleri sayesinde diş dizilimlerinin tamamen olması gerektiği gibi olduğu ve ağız üzerinde bulunan kapanma zorluklarının yaşanmadığı fark edilir. Bu sayede de sürekli olarak yapılan ağızdan soluk alma işleminin önüne geçilir.

Çene kapanma bozuklukları, insanların refahını etkileyen bozukluklar arasında yer alır. Bu bozukluklara sahip olanlar, geceleri uyku uyuma konusunda da büyük güçlükler çekerler. Ancak merak etmeyin, diş teli tedavileri ile çocuklarınız bu sorunların tamamından kurtulabilir. Pedodonti İzmir şubesi, yapacak olduğu muayeneler sonrasında çocuğunuzun neye ihtiyacı olduğunu öğrenecek ve tedavi yollarını buna göre planlayacaktır.

Diş teli fiyatları, günümüzde ekonomik fiyatlar ile oluşturulmaktadır. Özel olarak üretilen bu parçalar, kişilerin çene ve diş yapılarına uygun olarak dizayn edilir ve yerleştirilir. Belirli aralıklar ile kontrol edilmesi ve çocukların diş yapılarının nasıl evrildiği izlenmesi gerekir. Sizler de pedodonti İzmir şubesi ile görüşerek bu tedavi yolları hakkında bilgi alabilir ve fiyat aralıklarını öğrenerek kendi bütçenize göre bir tedavi şekli belirleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here