Şeffaf Plak Tedavisi Ne İşe Yarar?

0
98

Şeffaf plak ne işe yarar sorusu, bu plakları kullanan insanların sayıca çoğalması ile beraber sıklıkla sorulan sorular arasında olmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve tıbbın ilerlemesi ile beraber, klasik yöntemlerden uzaklaşılmaya ve tedavi aşamalarında daha estetik yöntemlerin kullanılmasına başlanmıştır.

Ortodontik tedavi yöntemleri arasında en avantajlı yöntemlerden olan şeffaf plak tedavisi, tel takmak zorunda olan ancak bu yöntem dahilinde kötü bir görünüm elde etmek istemeyenler için mükemmel bir alternatif olarak karşımıza çıkar. Estetik bir yöntem istiyorsanız, sizler de şeffaf plak İzmir ile iletişime geçerek bu tedaviyi uygulatabilirsiniz. Tedavi aşamaları genel olarak diş yapısında sorun yaşayan hastadan diş ölçülerinin alınması ve sonrasında da dijital mecralara aktarılması ile oluşur. Bu diş yapıları, ayarlanabilir sistem sayesinde kademe kademe istenilen konuma taşınır.

Şeffaf plak tedavisi İzmir, uygulanacak olan aşamalar dahilinde ağız içerisinde fark edilmeyecek bir seviyeye sahip olan ve takılarak, çıkarılabilme özelliği bulunan plaklar ortaya çıkarmaktadır. Bu hazırlanmakta olan plaklar, uzman ortodontistler tarafından belirli aralıklar ile değiştirilir. Bu aralıklar genel olarak bir ya da iki haftadır. Kullanım aşamasının başlangıcından sonuna kadar devam eden bu süreç, istenilen diş pozisyonu sağlandığında ise son bulur.

Diş üzerinde yer alan plakların şeffaf bir şekle sahip olması, diş üzerinde herhangi bir tedavinin uygulanıp uygulanmadığını fark ettirmediği için estetik bir tedavi imkanı sunar. İzmir şeffaf plak ile uygulanan bu tedavi, avantajları sayesinde eski tedavilere nazaran birçok özelliği bünyesinde barındırır.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Kullanım alanı olarak şeffaf plak tedavileri birçok kişi üzerinde tercih edilebilmektedir. Yapısı sayesinde kolay bir çözüm sunan bu tedavi şekli, diş üzerinde görünüm sağlamayarak kişilerin gün içerisindeki motivasyonunun da artmasını sağlamaktadır. Ama bu tedavi uygulamak isteyenlerin bazı koşullara dikkat etmesi gerekir. Eğer dişinizde bulunan bozukluklar çok ağır şartlar içerisinde ise, yani büyük iskelet problemlerini içeriyorsa ne yazık ki bu tedavi yöntemi sizleri için uygun olmayacaktır. Bu şeffaf plaklar yerine eski tedavi yöntemlerini tercih etmek, sizin diş yapınız için çok daha uygun bir tedavi şekli olarak karşımıza çıkar.

Bu gibi problemlerin nasıl bir durumda olduğunu öğrenebilmek için bir uzman ile görüşmeniz gerekir. Klinik ile iletişime geçerek ya da direkt olarak kliniği ziyaret ederek detaylı bir muayene yaptırabilirsiniz. Alınacak olan tüm kararlar bu muayene sonrasında sizlere bildirilecektir. Bu sayede sizler de şeffaf plak tedavileri için uygun bir diş yapısına sahip olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Eğer bu tedavi yöntemi sizler için uygun değil ise, eski yöntemler arasında bulunan diş teli tedavileri gibi birçok tedavi yöntemi size yarar sağlayacaktır. Bu sebepten dolayı muayene olmaya çekinmenize gerek yoktur. Diş üzerinde yaşanan problemlerin birçoğuna, gelmiş olduğumuz günümüz koşullarda her zaman bir tedavi çözümü bulunur. Bu tedavi yönteminin, diğer tedavi şekillerinde olduğu gibi herhangi bir yaş sınırı yoktur. Yaşınız kaç olursa olsun şeffaf plak tedavilerini uygun olduğunuz sürece yaptırabilirsiniz.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimler İçin Uygun Değildir?

Şeffaf plak tedavi yöntemleri, bazı durumlar dahilinde ne yazık ki hastalara uygulanamaz. Bunun yanında yapılan tedavi ile beraber kişiler plakları istenilen sürelerde diş üzerinde bulundurmazlarsa, tedavi sonuç vermeyerek istenilen sonuca ulaşılamayacaktır. Kliniklerde yapılan muayeneler sonrasında takılan plaklar, gün içerisinde yaklaşık olarak 22 saat boyunca diş üzerinde takılır durur ve asla ayrılmazlar. Tedavinin kişiler üzerinde uygulanabilme oranı yaklaşık olarak %90’a yakındır. Yani bu tedaviyi yaptırmak isteyen 10 kişiden en az 9’u bu tedavi için uygun bir diş yapısına sahip olur. Ancak bu kişiler arasında olup olmadığınız anlamak için muayene olmanız gerekir. Bahsettiğimiz gibi, diş yapınızın şeffaf plak tedavileri için uygun olmadığı zamanlarda bulunur. Bu konu hakkında net bir bilgi sahibi olmak için muayene sonucuna erişmeyi unutmayın.

Ağız yapısı ve özellikle de diş yapısı daha küçük boyutlarda olan kişiler, şeffaf plak tedavileri için uygun niteliğe sahip olan kişilerdir. Bu, size uygulanacak olan şeffaf plak sistemleri ile alakalı bir durumdur. Bunun yanında önem verilen bir diğer husus ise, yaşanılan bozuklukların iskelet kaynaklı olup olmadığıdır. İskelet kaynaklı problemlerin birçoğunda ne yazık ki bu tedavi yöntemi uygulanamaz.

Şeffaf Plak Nasıl Kullanılır?

Şeffaf plak takıldıktan sonra sorulan sorulardan bir diğeri de şeffaf plak nasıl kullanılır sorusudur. Şeffaf plaklar, aynı diş telleri gibi takıldıkları ilk süre zarflarında diş üzerinde bir sıkışıklık hissi yaratabilir. Bunun yanında diş üzerinde oluşan ağrılar da görülmektedir. Ancak merak etmeyin, bu ağrılar uzun süreli değil kısa süreli ağrılardır. Gün içerisinde yaklaşık olarak 22 saat bu plakları takıyor olmanız ve yalnızca yemek saatlerinde çıkarmanız önerilir. Doktor tarafından size verilen zaman aralıklarında yapmanız gereken tek şey bu plakları dişlerinizden ayırmamanızdır. Bu sebepten de en kolay tedavi yöntemleri arasında gösterilir.

Şeffaf Plak Tedavisi Fiyatları

Şeffaf plak tedavisi fiyatları, ekonomik fiyatlar aralığında oluşturulur. Eğer sizler de şeffaf plak ne kadar sorusunu soruyorsanız, şeffaf plak İzmir ile temasa geçerek çok daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kişilerin diş ve çene yapıları farklı olduğu için, diş üzerinde uygulanacak olan şeffaf plak yapısı da farklı olacaktır. Şeffaf plak izmir fiyatları aralıkları, bu yapı ve bozukluklara göre belirlenir. Bu sebepten de direkt olarak bir fiyat bilgisi belirtemez. Diş üzerinizde bulunan bozuklukları doktora göstermeli ve kapsamlı bir muayene sonrasında fiyat hakkında bilgi almalısınız. İletişim numaraları dahilinde klinikler ile temasa geçmeyi ve detaylı bir muayene sonrasında tüm bilgileri öğrenmeyi unutmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here