Diş Çekiminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
135

Diş çekimi, her isteyen insana uygulanan bir tedavi yöntemi değildir. Diş çekimi yapılmadan önce kişi muayene edilmeli, dolguya ya da kanal tedavisine cevap verip verilmediği görülmelidir. Bu gibi tedavi yöntemlerinde cevap alınamadığı taktirde kişinin ağrısını sonlandırmak için diş çekimi yapılır. Kişiler diş çektirdikten sonra ne yapmalı diye çok fazla düşünmektedir. Lokal anestezi yapılarak uyuşturulduğu için, diş çekilme bölgesinde çekim esnasında bir acı hissedilmez. Ancak diş çekildikten sonra belirli aşamalarda rahatsızlıklar hissedilebilir. Kişiler tedavi sonrasında doktorlar tarafından bu konu hakkında bilgi almalıdır. Planlı bir diş çekimi ile beraber uzmanlarınız zaten sizi bilgilendireceklerdir.

Diş çekimi yaptıran insanların çekim sonrasında yarım saat boyunca dişini su ile çalkalamaması istenir. Bunun sebebi ise diş çalkalamanın kan pıhtılaşmasını önleyeceği ve sonrasında iyileşmenin çok daha geç bir zaman dilimine yayılacağıdır. Kişiler ağızlarında ne olursa olsun bu çalkalama işini yapmamalıdır. Çok daha kısa sürede iyileşebilmek için bu durum büyük önem arz eder. Ancak yarım saat, bir saat sonrasında bu işlemi yapabilirler.

Diş Çekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş çekimi sonrasında kişilerin dikkat etmesi gereken küçük ama önemli unsurlarda vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Diş çekimi sonrası uzman hekimin diş üzerine koymuş olduğu tampon hemen atılmamalıdır. Yaklaşık yarım saat bir saat sonrasında bu tamponu atmanız doğru olacaktır. Dişin herhangi bir iltihaba sebep olmaması için o bölgeyi tamponla korumanız gerekir.
  • Diş tamponunuzu attıktan sonra yeni bir tampon eklemek çok daha iyi olacaktır. Çünkü o bölgede oluşan kan pıhtılaşmasının dağılmaması önem arz eder. Alacağınız bir temiz tamponu o bölgeye yerleştirin ve belli bir süre daha tutmaya devam edin.
  • Ağız asla su ile çalkalanmamalıdır. Bu diş etinde oluşacak olan iyileşmelerin önüne geçer ve iyileşme sürecinizin artmasına sebep olur.
  • Diş çekimi yapıldıktan sonra 24 saat içinde sigara ya da alkol kullanmamaya özen gösterin. Bu durumlar diş etinizdeki bölgeye büyük zararlar verecek ve istenmeyen sonuçlara sebep olacaktır.
  • Diş çekimi sonrasında oluşacak olan boşlukta asla dil ile oynamalar yapılmamalıdır. Yaralı bölgede oluşacak olan kanlar emilme işlemi kullanılarak dışarıya atılmalıdır.
  • Diş çekimi sonrasında yaralı olan bölgeye el ile asla dokunma işlemi yapılmamalıdır. Bu sizin kısa süre içerisinde mikrop kapmanıza sebep olabilir. Kapan mikroplar sonrasında oluşacak iltihapların tedavisi uzun sürmekte olup çok daha sancılı bir hale gelmektedir.

Diş Çektirdikten Sonra Ağrı

Diş çektirdikten sonra ağrı hissetmenizde normaldir. Sonuç olarak o bölgede bir işlem yapılmış ve diş eti de zarar almıştır. Bu zarar sonrasında diş etlerinde ağrı olması çok normal bir durumdur. Bu durumdan dolayı panik yapmanız gerekmez. Kısa süren bu ağrılar bir iki gün içerisinde iyileşecek ve diş yapısı normale dönecektir.

Diş Çektirdikten Sonra Sigara

Diş çektirdikten sonra sigara içmesi kesinlikle önerilmez. Sigaranın içinde bulunan maddeler ve sigara dumanı dişin çekildiği bölgede bir enfeksiyona sebep olabilir. Bu ise hastalarda karşılanmak istenen son olaylardandır. Tedavi süreci çok daha sancılı olan bu durum, diş etine zarar vererek tahrişe sebep olabilir. Tedaviden sonra bir gün boyunca sigara içmekten kaçınmak ve diş etini zararlardan korumak çok daha mantıklı bir hareket olacaktır. Bu konuya dikkat göstermeli ve sigaradan uzak durmalısınız.

Diş Çektirdikten Sonra Yemek

Diş çektirdikten sonra yemek yeme konusu hangi dişin çekileceğine göre değişiklik gösteren bir konudur. Eğer çekilen dişiniz yirmilik dişinizi ise bu çekim sonrasında dört beş saat boyunca yemek yememeniz gerekir. Bu diş eti bölgeniz için önem arz eden bir konudur. Ancak çekilen dişiniz normal dişlerinizden birisi ise çekimden bir saat sonra yemek yiyebilirsiniz. Bu durumun size zararı olmayacaktır. Sizler yine de diş çekimi yapılan bölgeyi sert bir yemekle karşılaştırmamaya dikkat edin. Hassas bir durumda olacağı için zarar alarak iyileşmenin gecikmesine sebep olabilir.

Diş Çektirdikten Sonra Yandaki Dişin Ağrıması

Diş çektirdikten sonra yandaki dişin ağrıması sorunu sık sık rastlanan bir sorundur. Çekim esnasında yandaki diş ile temasa geçilebileceği için birazcık ağrı o bölgede de oluşabilir. Kişilerin bu ağrıdan dolayı panik yapmasına gerek yoktur. Küçük bir ağrı şeklinde olan bu çeşit, bir zaman sonra kendiliğinden geçecektir. Ancak geçmeyen bir ağrıya sahip olduysanız bu durumda doktorunuzla görüşmenizde fayda vardır. Diş çekim esnasında farklı bir zarar almış olan dişe bir müdahale gerekebilir. İnceleme sonrasında bu durum fark edilerek doktor tarafından önlem alınacaktır.

İzmir Diş Çekimi Fiyatları

İzmir diş çekimi fiyatları, kişilerin bütçelerine uygun olan fiyatlar dahilinde sunulmaktadır. Bu fiyatlandırmalar sayesinde acı çektiğiniz bölgeyi tedavi ettirebilir ve tüm acılarınızdan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Alanında yetkin uzmanların yapmış olduğu tedaviler, sizin çok daha olumlu sonuçlar alabilmeniz için kontrollü ve planlı bir şekilde gerçekleştirilir. Tedaviye başlanmadan önce bir ön muayene yapılır. Yanda bulunan dişlerin zarar almaması için bu ön planlama ve muayene şarttır. Tedaviye geçildikten sonra acı hissetmemeniz için lokal anestezi ile uyuşturma yolu tercih edilir. O bölgede büyük bir uyuşma hissedeceğiniz için acı hissetme oranınız sıfıra kadar yaklaşacaktır.

Diş çekimi fiyatları ve işlemleri hakkında çok daha detaylı bilgi almak için iletişime geçebilir ya da İzmir Bayraklı’da bulunan Smyrna Dent Diş Kliniğini’mize gelerek muayene olabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here