Diş Teli Lastik Tedavisi Ne Kadar Sürer?

0
106

Diş teli lastiği, ortodonti tedavilerinin son aşamasında dişlerin istenilen konuma veya şekle gelmemesi durumunda kullanılır. Bu lastikler braketler üzerine takılarak dişlerin, istenilen duruma gelmesine katkı sağlar. Diş teli lastiklerinin ne kadar süre takılacağı hakkındaki en doğru bilgiyi ancak sizlere diş hekiminiz verebilir. Diş teli tedavisinin sürecine göre, dişlerin istenilen şekillerinde kullanılacak olan diş teli lastiklerinin boyutları değişiklik gösterebilir.

Diş teli lastiği ile diş teli tedavisi destekleniyorsa, dişlerin istenilen konuma gelebilmesi adına lastiklerin sürekli kullanılması gerekir. Bu lastikler yemek yeme dışında bütün zamanlarda kullanılmalıdır. Aksi halde dişler istenilen duruma gelmeyeceği için tedavi süresi uzayacaktır. Ortodonti tedavisin son aşamasında kullanılabilen diş lastikleri, yapıları gereğince bozulma gösterebilir veya kopabilir. Koptuğu veya gevşediği zamanlarda hiçbir işe yaramayacağı için değiştirilmesi gereklidir. Buna ek olarak diş hekimleri bu lastiklerin genellikle 24 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini önermektedir. Diş teli tedavisinin ne kadar süreceği, kişinin dişlerindeki yamuklukların ve çapraşıklarının durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bununla beraber diş teli tedavisinin süreci bireye özel olarak planlanır.

Diş Teli Lastiği Nasıl Takılır?

Diş teli lastiğinin nasıl takılması gerektiğini diş hekiminiz sizlere ayrıntılı bir şekilde, uygulamalı olarak gösterecektir. Lastiklerin hangi sıraya göre ve hangi dişlere takılacağı değişiklik gösterir. Diş teli tedavisi gören kişilerin dişlerindeki çarpıklıklar veya yamukluklar farklı dişlerde görünebilir. Bu sebeple diş teli lastikleri, dişlerin düzeltilmesinde kullanılacağı için takılacakları dişlerin sırası değişiklik gösterir. Diş teli lastiğinin takılması esnasında kullanılan teknik ve sıra oldukça önemlidir. Lastikleri takarken doğru sırayla, doğru dişlere takmalı ve beraberinde bunu bir rutin haline getirmelisiniz. Birkaç denemeden sonra lastiğe alışarak, takma işlemi esnasında bir zorluk çekmeyeceksiniz. Bu diş teli lastikleri paketler halinde insanlara satılmaktadır. Kişilerin bu paketi veya belirli bir sayıdaki lastiği yanında taşıması gerekmektedir. Çünkü yemek yeme esnasında bu lastikler çıkarılmalı daha sonrasında tekrar takılmalıdır. Bununla beraber lastikler herhangi bir durumda kopabilir veya gevşeyebilir. Böyle durumlarda lastikleri değiştirmeniz gerekir.

Diş Teli Lastiği Takmak Zorunlu Mu?

Diş teli lastikleri çoğu kişi tarafından bilinmese de tedavi sürecinde kişiler için büyük bir öneme sahiptir. Diş teli tedavisinde, diş teli lastikleri çok büyük bir öneme sahiptir. Diş teli lastikleri ile ilgili öğrenilmesi gereken pek çok husus bulunmaktadır. Diş teli lastikleri ortodonti tedavilerinde son dokunuş denmektedir. Dişlerin arasında olan sorunlu ilişkilerin onarılması amacı ile kullanılmaktadır.

Diş telleri; şekil olarak bozukluk gösteren dişlerin düzenlemeleri için tercih edilen bir diş tedavisidir. Diş teli kullanımı gösterilirken, diş hekimleri tarafından kişilere diş lastikleri verilir. Bu lastikler dişlerin belirli kısımlarında bulunan braketlere yerleştirilir. Bu sayede şekil olarak tam düzenlemeye katkı sağlar. Fakat her tedavide bu lastikler zorunlu değildir. Diş hekimleri tarafından önerilmediği takdirde, tedavinin daha hızlı olabilmesi adına takılmayabilir.

Diş Teli Lastiği Renkleri

Diş teli lastiklerinin renkleri, tamamen estetik görüntüyle ilişkili olan bir konudur. Bütün diş teli lastiklerinin amacı ve görevi aynıdır. Ancak diş telleriniz renkliyse veya günlük halinize, gideceğiniz yere, kıyafetinize uygun renk takmak, diş tellerinizi daha çekici hale getirir. İstediğiniz zamanlarda sarı, mavi, beyaz, yeşil, kırmızı ve saydam gibi birçok renk tercih edebilirsiniz. Renkli diş teli lastikleri, saydam lastiklere nazaran daha pahalıdır. Fakat fonksiyon ve uygulama açısından aynı görevi üstlenmektedir. Bu bulunan renkleri estetik açıdan değerlendirerek karşılaştırma yapabilirsiniz.

Daha fazla detaylı bilgi için diş teli tedavisi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here