Burun Dolgusu Nedir?

0
2261

Ameliyatsız burun estetiği olarak da bilinen burun dolgusu işlemi yüzün çeşitli kısımlarına da sıklıkla uygulanan hyaluronik asit türevlerinin buruna uygulanmasıdır. Bu sayede yaklaşık 15 dakikalık bir işlem ile burun şeklinde minimal ama etkili değişimler sağlanabilir. Burun yapısı uygun olan kişiler herhangi bir cerrahi işlem gerektirmeyen bu uygulamayı yaptırabilir.

Burun estetik ameliyatında olduğu gibi burun dolgusu uygulanacak olan hastaya da yapılacak işlem estetik cerrah veya dermatolog tarafından detaylı şekilde anlatılır. Buruna dolgu işlemi burun yapısı ince olan, sadece şekil bozukluğu şikayeti olan, cerrahi müdahale istemeyen herkese uygulanabilir. Burnunda küçük bir kemeri veya hafif burun ucu düşüklüğü olan kişiler bu yapıların düzeltilmesi için burun dolgusu yöntemine başvurabilirler. Burnunda fonksiyonel bir sorun olan, ciddi eğrilik olan kişilerde ise bu yöntem işlevli değildir. Yalnızca valv alanının daralması sonucu oluşan nefes alma zorluğunun tedavisinde kullanılabilir. Burun dolgusu işlemi burun küçültme amacı ile de gerçekleştirilemez.

Burun Ucu Dolgusu

Ameliyatlı burun estetiği operasyonunda burnun ucunu kaldırmak için gerekli bölgeye kıkırdak eklenir veya dikiş ile burun ucunun açısı değiştirilir. Burun ucu dolgusunda ise kıkırdak eklenecek yere dolgu malzemesi enjeksiyonu yaparak burnun ucunun kalkması sağlanabilir. Yüz yapısına uygun olarak burnun en doğru şekli alması için dolgunun uygulanacağı bölge iyi seçilmelidir.

Burun Dolgusu Uygulamasının Sonuç Vereceği Durumlar

Burnunda radikal bir değişiklik istemeyen, burun ucu düşüklüğü olan, hafif kalkık bir burun isteyen, burun sırtında çökme veya tümsek olduğundan dolayı profil görüntüsünden hoşlanmayan, cerrahi müdahale istemeyen, estetik burun ameliyatı öncesi deneme yapmak isteyen, burun ucundaki gamzesinden rahatsızlık duyan, burun sırtı geniş veya eğri olan, burun kökünde çökme olan kişiler burun dolgusu uygulaması ile tatmin edici sonuçlar alabilirler. Aynı zamanda valv alanının düşmesinden kaynaklı nefes almakta güçlük yaşayan kişilerin nefes alış verişini rahatlatmak amacıyla da uygulanabilir.

Burun Dolgusu Nasıl Yapılır?

Burun dolgusu işlemi uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem veya enjeksiyon uygulanması ile başlayacağından işlem sırasında herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez. Daha sonra uygulama yapılacak bölge uygun solüsyon ile temizlenir. Dolgu maddesi belirlenen alanlara deri altına olacak şekilde enjekte edilir.

Burun dolgusu işlemi esnasında eş zamanlı olarak çene ve dudak dolgusu veya botoks işlemleri de yapılabilir.

Ameliyatsız burun estetiğinde kullanılan bir diğer yöntem de botokstur. Gülme gibi mimik hareketleriyle düşen burun ucuna botoks uygulanması ile bu düşmeye engel olunabilir.

Burun Dolgusu İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dolgu işleminden sonraki 24 saat burun ovuşturulmamalı, masaj yapılmamalıdır. Ortalama 3 gün boyunca kan sulandırıcı ilaç, besin takviyesi veya yiyecekler tüketilmemelidir. Hasta ağır spor faaliyetlerinden kaçınmalı solaryum, hamam benzeri ortamlarda bulunmamalı; sıcak duş almamalı; alkol sigara tüketmemelidir.

Burun Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Burun dolgusunun kalıcılığı ortalama 6-18 ay olmakla birlikte daha uzun süre kalıcılık vadeden dolgu markalarına ve merkezlere dönüşü olmayan sonuçlarla karşılaşmamak adına itibar etmemek gerekir. Bundan dolayı güvenilir markaların zaman içinde eriyen dolgu malzemeleri tercih edilmelidir.

Burun Dolgusu Fiyatları

Dolgu fiyatları kullanılan malzemenin kalitesi ve kalıcılık süresi ile bağlantılı olarak değişmektedir. Fiyatlar enjeksiyon başına hesaplandığı için hedeflenen şekle birden fazla enjeksiyon ile ulaşılacaksa fiyat buna göre çarpılmalıdır.  Şehirlere göre de farklılık gösteren burun dolgusu fiyatları Türkiye genelinde ortalama 900 TL ve 1800 TL arasında değişmektedir.

Burun  Dolgusunun Zararı Var Mıdır?

Burun dolgusu genel anestezi uygulanmadan gerçekleştirilen, cerrahi olmayan, kalıcı sonuçlar doğurmayan bir işlem olduğundan dolayı oldukça risksizdir. İşlemin olası yan etkileri ise yüzün diğer bölgelerine yapılan dolgu uygulamaları ile aynıdır. Hastada kanama veya dolgu malzemesine alerjik reaksiyon görülmesi söz konusu olabilir.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here