Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı

0
125

Bebeklerde ağız ve diş sağlığı açısından hassasiyet daha ilk zamanlardan başlamalıdır. Bebeklik döneminde ağız ve diş sağlığı konusunda ne kadar profesyonel destek alınırsa çocuğun ağız ve diş gelişimi o oranda olumlu devam eder.  Çocuklarda ve bebeklerde ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm sorunları ortadan kaldırabilmek adına pedodontist ile çalışmak doğru olur.

Bebekler için diş sağlığı konusunda uzman bir hekimle çalışmanız daha doğru olur. Hem çocukların gelişim seviyesine uygun bir tedavi süreci yürütmek hem de bebeklerinizin kendini tedavi sırasında rahat hissetmesini sağlamak için pedodontist ile çalışabilirsiniz.

Bebeklik döneminden itibaren gerçekleştirilen diş muayeneleri ile birlikte çürük sorunlarıyla mücadele edebilirsiniz.  Bebeklik döneminden itibaren çocuklarınızın çürüksüz bir yaşam sürebilmeleri adına gerekli koruyucu ve önleyici tedaviler uygulanmalıdır. Bebeklik döneminden ağız ve diş sağlığı konusunda çocuğunuzu desteklerseniz ağız ve diş sağlığı bilinci kazanmalarını da sağlayabilir.

Bebeklerde İlk Diş Muayenesi Ne Zaman Olur?

Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatrik Diş Hekimleri Birliği bebeklerde ilk diş muayenesinin ilk dişin çıkmasından itibaren yapılması gerektiğini belirtiyor. Yani bebekleriniz için ortalama 6 ile 12 ay arasında ilk diş muayenesine gitmeniz gerekiyor.

Çocuk diş hekimleri diş sağlığını takip sürecinde bebeklerde öncelikle diş çürüklerini engellemeye yönelik koruyucu tedaviler uygular. Erken yaşta ağız ve diş sağlığı muayenelerine gidilirse bebeğinizin dişlerinin çürümesine engel olabilirsiniz. Bu yüzden ilk dişi çıktığından itibaren düzenli olarak diş hekiminize görünmenizde fayda var.

Bebeklerde İlk Diş Muayenesinden Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebeğinizin ilk diş muayenesi öncesinde ebeveyn olarak size de büyük bir iş düşmektedir. Çocuklar diş hekiminden korktukları için bu konuda sizin yaklaşımınız çok önemlidir.  İlk diş muayenesi öncesinde şu konulara dikkat edilmelidir;

  • Diş tedavisi öncesinde bebeğinize korkmamasına yönelik telkinlerde bulunmayın. Bu durum bilinçaltında korku oluşmasına yol açabilir.
  • Diş randevusundan sonra bebeğinizi ödüllendirme yoluna gitmeyin. Ödüllendirme çocuğun diş tedavisinin çok zorlu bir süreç olduğunu düşünmesine yol açacaktır.
  • Birçok anne baba bebeklik döneminden itibaren çocuklara diş hekimine görülmemeleri durumunda dişlerinin daha fazla çürüyeceğini ve dişlerinin acı içinde çekileceğini söylemektedir. Bu tutum son derece yanlıştır. Çocuğunuz diş hekimine ve diş tedavisine karşı bir korku beslememelidir.

Bebeklerde İlk Diş Muayenesi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde ilk diş muayenesinde temel yaklaşım diş hekiminin ayna ve ışık kullanarak çocukların mevcut diş sorunlarını belirlemek ve alternatif tedavi seçeneklerini aileyle paylaşmak üzerinedir. Pedodontist ilk düş muayenesi sırasında çocuğunuzun korku besleyeceği işlemlerden kaçınır. Ayrıca çocuğunuzun gelişim seviyesine uygun olarak oyunlar oynar ve diş hekimi fobisini kırmalarına yardımcı olur.

Bebeğiniz iştahsızsa,  huzursuz olmaya başladıysa ve verdiğiniz besinler diş bölgesine değdiğinde rahatsızlık duyuyorsa diş çıkarmaya başlamış demektir.

Detaylı bilgi ve hizmet almak için https://smyrnadent.com/cocuk-dis-hekimligi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here