Herkes özellikle dış görünüş açısından önemli bir detay olduğu için dişlerinin sağlıklı bir görüntüye ve beyaz bir renge sahip olmasını ister. Bu isteğin bilinçli diş hekimiyle beraber profesyonel ekipmanlarla birlikte uygulanmasında hiçbir zarar bulunmamaktadır. Ancak dişinize bilinçsizce uygulayacağınız diş beyazlatma ürünleri hassasiyet açısından size yarar değil zarar sağlayacağını unutmamalısınız. Dişlerinizi bir hekim tarafından ya da evde kendiniz beyazlatabilirsiniz. Bunun için doğru tedavi uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle hekiminize başvurmanız ve doğru bilgi almanız en iyi olacaktır. Diş yüzeyindeki mine yapısında oluşan maddelerin diş beyazlatma jelleri yardımıyla giderilmesi işlemine diş beyazlatma işlemi adı verilir. Hekiminiz işlem gerçekleşirken sadece dişlerinizi beyazlatmaz, diş yüzeyindeki lekelenmeleri de çıkarıp diş taşı temizliğini de yapar.
Diş beyazlığı neden kaybolur?
Yapısal bozukluklar, bebeklik, çocukluk ya da anne karnında maruz kalınan antibiyotikler, yiyecekler, çay, kahve, sigara gibi boyayıcı içecekler hatta tüketilen suların flor dengesi dişlerde beyazlığın kaybolmasına neden olabilir.
Dişlerde oluşan renklenmeler iç renklenme, dış renklenme ve farklı renklenme olarak üçe ayrılır. İç renklenme; yapısal bozukluklara, ilaçlara bağlı olarak gelişen ve fırçalama ile değiştirilemeyen lekelere verilen isimdir. Dış renklenme ise dış etkenler yani yiyecek ve içecekler gibi boyayıcı besinlerden yapışan renklenmelerle meydana gelmektedir. Farklı renklenmeler ise diş hekimlerinin farklı bir tedavi şekli uygulamaya karar vermesi işlemidir.
Diş beyazlatma uygulaması dişe hiçbir zarar vermez. Bu uygulama, doğru zamanda ve doğru şekilde yapıldığında dişin sert dokusuna hiçbir şekilde zararı bulunmaz. Uygulama yapılacak olan kişilerin genç, daha ileri yaşta ya da koyu renkli dişlere sahip olması halinde farklı işlemler gerçekleştirilmektedir. Diş minesinin yapısı göz önünde bulundurularak, ihtiyacı bakımından, doğru sürede doğru işlemlerle dişe herhangi bir zararı yoktur.
Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?
Hastadan hastaya değişkenlik göstermektedir. Herkesin diş yapısı aynı olmadığı gibi uygulanacak diş beyazlatma yöntemleri de farklıdır. Diş beyazlatma uygulaması en fazla 2-3 gün sürmektedir ve seanslar yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir.
Diş beyazlatmanın etkisi yaklaşık olarak 6 ay ve 2 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Bu süreç kişinin diş yapısına ve gösterdiği özene bağlıdır. Diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra en az iki hafta boyunca dişlerinize renk verecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Diş hekiminizin bulunduğu önerilere uymanız gerekmektedir. Uymadığınız takdirde bu süreç kısalmaktadır.
Eğer sizde dişlerinizin rengi konusunda sorun yaşıyorsanız kliniğimize diş beyazlatma tedavisi için başvurabilirsiniz. Kafanıza takılan ve merak ettiğiniz tüm soruları diş hekimlerimize sorabilirsiniz. Kliniğimizde diş hekimlerinin de uygun gördüğü takdirde diş beyazlatma işlemini kısa sürede yaptırabilirsiniz.
Diş Beyazlatma Sonrası Yan Etkiler Nelerdir?
Diş beyazlatma işleminde kullanılan jeller kişilerde az ya da çok hassasiyete sebep olabilir. Havaya karşı ve soğuk-sıcak içeceklere karşı oluşan bu hassasiyet kişilere rahatsızlık verebilir. Bahsettiğimiz hassasiyet etkisi diş beyazlatma işleminden sonra en fazla 2-3 gün süreyle devam edebilir. Kalıcı değildir. Bunun için hassasiyet giderici macunlar kullanılabilir. Beyazlatma işleminden sonra diş hekiminizin size önereceği diş macunu veya kremler diş hassasiyetinizi azaltacaktır.
Diş beyazlatma hakkında daha detaylı bilgi için https://smyrnadent.com/dis-beyazlatma/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.