Kanal Tedavisi Nedir?

0
93

Kanal tedavisi, diş hekimleri tarafından belki de en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri olan bir diş tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi kısaca, herhangi bir sebeple zarar gören ve enfeksiyon kapan dişi kurtarmak ve onarmak için yapılan işleme denir. Genel itibarıyla enfekte olan dişteki apsenin sinir uçları yardımıyla genişlemesi ve yayılması durumunun önüne geçilir. Derin bir çürük, bir kırık ya da güçlü travmatik durumlar buna neden olabilir. Böyle durumlarda sinir kök uçlarına kadar alınır, diş içi iyice temizlenir ve sonrasında apsenin genişlemesiyle ortaya çıkabilecek diş çekilmesi gibi durumların önüne geçilir.

Kanal tedavisi anlaşılacağı üzere diş sinirinin zarar görmesi sonucu hastaya uygulanır. Buna bağlı olarak tedavi hemen gerçekleştirilmezse zarar gören sinirde türeyen bakteriler apseye yani iltihaba neden olur ve bu iltihap, zamanında tedavi olunmadığında zamanla diş köklerine yayılabilir. Bunun sonucunda yüzde, boyunda ya da başın herhangi bir yerinde şişme, kemik kaybına bağlı olarak diş kırılması, sinir dokusuna baskıyla daha da artan ağrılar ve zarar gören sinir çevresindeki dokularda hasar ve dişlerde zedelenme görülebilir.

Kanal Tedavisi Ağrılı Bir İşlem mi?

Diş ağrısı çeken ve arama motorları üzerinden bu konuyla ilgili araştırma yapan hastaların çoğu diğer diş tedavilerinde de sıkla yaptıkları gibi kanal tedavisinde de en çok ‘’kanal tedavisi ağrılı bir işlem mi?’’ sorusunu aratmaktadır. Hastalar tarafından çoğu zaman tedaviden ziyade işlemin sancılı olup olmadığı merak edilmektedir çünkü dişçi koltuğu özellikle de toplumumuzda en çok gergin olunan alanlardan biridir. Kanal tedavisinin oluşturacağı ağrı ise tamamen diş hekiminizin yetkinliğine bağlıdır. Zaten uyuşturularak yapılan bu işlem, çoğu zaman ağrısızdır ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Özellikle de diş hekiminiz tecrübeli ve işinde uzmansa, bu işlem oldukça ağrısız ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu nedenle diş hekimi seçiminize ve diş kliniğinin kalitesine sonrasında mağdur olmamak için dikkat etmelisiniz.

Dişinizde başınız ve boynunuzda dahi hissedilen ve artık sürekli hale gelen ağrılar hissettiğinizde, yanağınızda veya diş etinizde ağrılı bir şişlik oluştuğunda siz de aksatmadan mutlaka kısa süre içerisinde bir diş hekimine görünmelisiniz. Tüm diş ve ağız içi problemleriniz hakkında ve kanal tedavisi hakkında bilgi ve destek almak için https://smyrnadent.com/kanal-tedavisi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here