Kötü Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

0
92

Günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen kötü ağız kokusunu gidermek elbette mümkün. Birçok nedene bağlı olarak gelişen ağız kokusu yine birçok basit ama etkili yöntemle ortadan kaldırılabilmekte. Ağız kokusuna sahip olduğumuzda kendi rahatsızlığımızdan ziyade günlük yaşantımızda ilişkide bulunduğumuz insanlarla, arkadaşlarla muhabbet ortamında, iş ortamında konuşurken ve kendimizi ifade ederken bu nedenden dolayı öz güvenimizi yitirebiliriz. Hatta kimi zaman katılmak isteyeceğimiz ortamlardan kendimizi geri çekmemize bile neden olabilir. Ancak bilinmelidir ki kötü ağız kokusu neredeyse herkesin zaman zaman yaşadığı ortak bir problemdir ve çözümü de basittir. İşte birkaç basit ama etkili çözüm:

Diş Fırçalamadan Olmaz

Kötü ağız kokusunu giderme yollarının başında elbette diş fırçalamak gelir. Zahmetsiz ve kısa olan diş fırçalama işlemini günde en az iki kez gerçekleştirdiğinizde ve mentollü, florürlü diş macunları tercih ettiğinizde ağız kokusunun önüne geçmeniz mümkün. Diş araları, ağız kokusuna neden olabilecek başlıca etkenlerden biri olan yiyecek artıklarından iyice arındırılmalı, gerekirse bunun için düzenli olarak diş ipi kullanılmalıdır. Dişlerinizi fırçalarken elbette diş minenize zarar verecek kadar çok sert hareketlerle fırçalamamalı ve diş fırçanızı üç ayda bir değiştirmelisiniz.

Ağız İçi Bakımı

Dişlerden ziyade ağız kokusuna neden olabilecek bir diğer faktör de ağız içindeki diğer bölümler. Dil, diş eti, damak gibi bölümlerde yer etmiş yemek artıkları kötü ağız kokusuna neden olabilir. Bunun için dil fırçalama özelliği de bulunan temiz bir fırçayla dil düzenli olarak temizlenmeli ve dişler fırçalanırken nazikçe diş etlerinin de fırçalanmasına özen gösterilmelidir.

Kötü Ağız Kokusu Neden Olur?

Kötü ağız kokusunu gidermeden önce ağız kokusunun nedenin belirlemek, alınan önlemlerin daha da etkili olabilmesi için atılacak ilk adım olmalıdır. Ağız kokusunun birçok nedeni olabilir ve gidermenin de birçok yolu vardır. İşte ağız kokusuna neden olabilecek birkaç faktör:

  1. Ağzın daha az tükürük üreterek kuru olduğu durumlarda ağız kötü kokabilir.
  2. Midede yer alan ve koku üreten bakterilerin varlığı.
  3. Uygulanan diyetlerin vücutta yağ parçalamak için ürettiği kötü kokulu asitler.
  4. İyi temizlenmemiş ve zamanla ağız içine yerleşmiş yemek artıkları.

Tüm ağız ve diş problemleriniz hakkında destek ve daha fazla bilgi almak için https://smyrnadent.com/tum-agiz-bakim/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here