Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

0
109

Gece veya gündüz fark etmeksizin hepimiz aniden şiddetli diş ağrısı çekmeye başlayabiliriz. Bilindiği üzere ağrıların en şiddetlilerinden biri olarak sayılan diş ağrısı, kimi zaman günlük aktivitelerimizi yapmamızı engellemekle birlikte hayatı bizlere adeta zindan edebilir. Peki böyle durumlarda nasıl önlem alınmalı veya diş ağrısına nasıl çözüm bulunmalıdır? Gelin birlikte bir göz atalım.

Hareket geçmeden önce ağrının sebebi ve kaynağını bulmak gerekir. Bu bir çürük ağrısı mı? Bir iltihaplanma mı? Bir kırık mı? Dolgu düşmesi mi? Diş ağrınızın birçok nedeni olabilir. Eğer nedenini bilirseniz yapacağınız müdahale de yanlış olma riskinden çıkacak ve durumu daha da kötüleştirmeyecektir. Aksi takdirde bilinmeden herkesin uyguladığı önlemleri uygulamak dişinize geri dönüşü olmayan zararlar verebilir.

Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Çürük diş ağrısı çok şiddetli olabilmekle birlikte kişinin günlük yaşantısını zorlaştırmaktadır. Bilinmelidir ki çürük diş ağrısının tamamıyla ortadan kalkması için ancak kalıcı çözümler aramak gerekir. Bu da bir diş hekimine görünerek çürük dişin temizlenmesi ya da çekilmesiyle mümkündür. Çürüğün ciddiyetine göre en doğru kararı yine diş hekiminiz verecektir. Diş hekimine görünene kadar belki ağrıyı geçici dindirmek için diş hekiminden kontrollü olarak alınmış bir ağrı kesici kullanılabilir ancak tabii ki bu çözüm kalıcı olmayacak, ilacın etkisi geçince ağrı devam edecektir.

Diş Eti Kaynaklı Ağrılar

Dişlerinizin tümü temiz ve sağlıklı olsa bile bazen diş eti kaynaklı ağrılar çekmeniz de mümkün. Bu ağrıların nedeni sağlıksız diş etleriniz olabilir. Değişik renkte diş etleri, diş eti çekilmesi, diş eti büyümesi, diş eti iltihaplanması gibi nedenlerden dolayı oluşabilecek ağrıların, düzenli ağız içi bakımlarda diş etini de ihmal etmeyerek önüne geçilebilir. Unutulmamalıdır ki sağlıksız bir diş eti zamanla dişlerin sağlığını da olumsuz etkilemektedir. Diş hekiminin uygulayacağı lokal anestezi altında diş etlerini uzaklaştırmak üzerine bir tedavi veya durumun ciddiyetine göre uygulanacak antiseptik gargara yöntemiyle ağrılar kontrol altına alınabilir.

Görüldüğü üzere çoğu ağrı ciddi boyutlarda olabilir ve kesin tedavisi ancak işinde uzman diş hekimlerince yapılabilir. Aksi takdirde evde acemice ağrıları uzaklaştırmak üzerine uygulanan yöntemler durumu daha da vahim hale getirebilir. Smyrna Dent, uzman kadrosu ve ekipmanlarıyla İzmir’de diş ağrılarınıza kalıcı çözümler buluyor. Detaylı bilgi ve tüm hizmetler için https://smyrnadent.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here