Altı üstü diş fırçalamak bunun nasılı mı olur? Deyip geçmemek gerekir çünkü dişlerimiz yanlış tekniklerle fırçalandığı takdirde bu durum, ağız içinde önemli sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Vücut sağlığını önemli derecede etkileyen ağız sağlığını muhafaza edebilmek ve ağız içini temiz tutmak elbette diş fırçalamayla başlar. Diş fırçalama denince basit fırçalama teknikleri aklımıza gelse de aslında doğru diş fırçalamak ve ağız sağlığını bu şekilde korumak çeşitli yöntemlere ve noktalar dayanır. Diş yapımıza uygun bir diş fırçası, içeriği temiz ve diş sağlığımızı bozmayacak şekilde üretilmiş diş macunu, diş fırçalama sıklığımız, diş fırçalama süremiz ve diş fırçalama tekniğimiz belirli önemli noktalardan bazılarıdır.
Yıllarca doğru diş fırçalama konusunda doktorlarımızdan öğütler almış, reklam filmleri izlemiş veya kulaktan dolma bilgilerle hareket etmiş olsak da birçoğumuz hala diş fırçalama işlemini ne yazık ki düzgün bir şekilde yapamamakta. Gelin birkaç adımda doğru bir şekilde dişler nasıl fırçalanır beraber bakalım.
Fırçalama Sıralaması
Alt ve üst dişler öncelikle arka dişlerden başlanarak fırçalanmalıdır. Öncelikle dişlerin ön yüzleri yavaşça ön tarafa gelecek şekilde sonrasında da tüm dişlerin arka yüzleri fırçalanmalıdır. Ön yüzler fırçalanırken fırçanın yarısı dişlerde yarısı da diş etlerinde olacak şekilde dişler fırçalanmalıdır. Çok sert olmayacak şekilde belirli bir baskı yapılarak diş etleri fırçalanmalıdır. Köşe dişleri olan köpek dişleri de en son önlü ve arkalı şekilde fırçalanmalıdır. En son da dil üzeri yumuşak bir şekilde fırçalanarak fırçalama işlemi bitirilmelidir. Tüm fırçalama işleminin de dişler üzerinde hafif dairesel hareketlerle yapılması önerilmektedir.
Fırça ve Macun Islatılmalı mı?
Bu konuda da fırçanın diş fırçalama işleminin öncesinde ıslatılmaması önerilmektedir çünkü ıslatılan fırça yeterli sertliğini kaybettiği için fırçalama işlemini iyi bir şekilde yapamamaktadır. Zaten ağıza götürülen macun ve fırça ağız içindeki nemden yeteri kadar ıslanabilmektedir.
Dişler Ne Zaman Fırçalanır?
Dişlerin günde 2 defa fırçalanması önerilmekle birlikte bu fırçalama işlemlerinin birinin kahvaltıdan sonra birinin de gece yatmadan önce yapılması gerektiği önerilmektedir.
Macun Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Diş macununu tüm fırçayı kaplayacak şekilde kullanmak doğru değildir. Diş macunu temizleyici nitelikte de olsa sonuç olarak kimyasallar içerir ve her gün bu kimyasallara fazla maruz kalmak diş sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle küçük bir leblebi tanesi kadar macun kullanmak temizlik ve köpürme için yeterli olacaktır.
Diş sağlığınızla ilgili tüm soru ve cevaplara https://smyrnadent.com/tum-agiz-bakim/ adresinden ulaşabilirsiniz.